torsdag 3. februar 2011


Posthusgangen


Eg er fremdeles på Aldra i tankene...på 60 - tallet overtok Tordis og Arne posten.Lokalbåten kom mellom 21 og 23 på kveldene og det var dagens store høydepunkt.Vi som var over 13 år fikk lov å gå på kaia - båten lå alltid ved kai ei stund og det var spennende hvorvidt det var kjentfolk som reiste forbi eller kom i land.VELDIG spennende...

Mindre spennende var det ikke om vi fikk post!Arne dro hemmelighetsfull opp til kjelleren hvor posten ble sortert og i mellomtiden samlet folket seg i posthusgangen..

Der i gangen under trappa til huset hans Arne var det mange verdensproblem som ble løst....Litt sladder,men også politikk og mer praktiske oppgaver ble forsøkt løst.

Da luken inn til rommet hvor postmannen befant seg ble åpnet,ble stemningen MAGISK...ville det komme noen brev og var det noen som fikk penger?Arne var svært diskret - kom det penger eller ting han vurderte som sensitiv ventet han til slutt før vedkommende fikk det utdelt og da måtte vi INN på kontoret - luka ble ikke benyttet om det var noen som kunne kikke.

Disse minnene fra gamle dager tar eg ofte fram.I den tiden var BREVET et utrolig viktig sosialt fenomen,mens penger ble utbetalt kontant.Ingen som hadde bankkort da nei....

Dette er en reise i tid på ca 50 år - mon tro hvordan verden ser ut etter de neste 50 :-)

1 kommentar:

  1. syns jeg kjenner lukta av det postkontoret på aldra enda jeg :)

    SvarSlett