onsdag 2. februar 2011


MARIE AMELIE

Marie Amelie var "spennende" så lenge journalistene omtrent rev klærne av henne.Et par uker var
det store flertall "for" henne.Nå er det stille i mediene.Men folk flest har meninger om saken.Til dels utrolig engasjerte meninger.

- hun "tror hun er noe"
- hun har samla "hjelperne" sine
- hvorfor gjorde hun ikke med situasjonen da hun var 18?
- det er ikke bare ho som er papirløs
- ho har mye penger som kan leve skjult å ta utdannelse
osv.osv.

Jeg blir både varm og kald av å høre på hva voksne folk som har levd hele livet i et land uten frykt VET om mennesker som Marie Amelie...Nei,det er ikke bare henne,men hun er ei FLOTT ung dame som kanskje bruker hodet sitt til andre ting enn å fordømme andre.Ho er glad i landet vårt og det er her ho har et liv.Det ho har oppnådd med at ting ble som de ble er muligens det at det blir lettere også for andre i hennes situasjon å få hjelp.Nemlig det at ho ble sendt hit til landet som barn.

Det er lett å fordømme når en hviler på sine laurbær - kanskje med hus i Spania og lignende goder som vi nordmenn har.For vi har det faktisk VELDIG bra i dette landet.Vi kan ikke ta i mot hele verden,men vi kan prøve å bidra til at holdninger til folk blir bedre...

1 kommentar:

  1. Enig med deg Sylvia!

    Er veldig lett å sitte å være bedreviter i verdens beste land, Norge. Vi har det utrolig godt i dette landet! Vi har velstand og vi har frihet, selv om det naturligvis er det ting vi kan forbedre her i landet også.

    Hvordan et samfunn tar imot fremmede sier mye om samfunnet. Og måten Norge behandler folk på flukt er til tider til å gremmes over. Så også i saken om Marie Amelie. Vi må huske på at hun har vært et barn som har vært med på lasset til foreldrene, og har vært uskyldig i at hun har havnet i denne situasjonen. Og når utlendingsmyndighetene bruker mange år på å behandle saker, da er det ikke så greit å være lovlydig.
    Det er vanskelig for mange i Norge å forstå hvilken belastning det er å gå i mange år mens en venter på å få behandlet sine papirer.

    SvarSlett