søndag 29. juli 2012

Kua i Lurøy som glemte da ho var kalv :-)

I Lurøy kommune pågår det en gedigen debatt for tiden.På høgt plan.Eg snakker om hvorvidt de nykonfirmerte skal få være med når det er "fest på lokalet".

Hvis eg har forstått debatten riktig er det her snakk om en snart 100 år gammel tradisjon.At de unge blir "tatt inn i varmen".Eg lurer på HVA det er som gjør at voksne folk blir så NAIVE.At det går an å tro at om vi stenger de unge ute så har vi kontroll på alkoholforbruket deres!!!!

Her må det virkelig være berettiget med uttrykket "kua som glemmer at ho har vært kalv".Så lenge de unge får være sammen med "voksne" på fest er det i det minste NOEN som gir dem tillit og diskret kan ha et "øye med dem".Den dagen de velger å dra til Mo eller andre dertil egnede steder for å feste er det kanskje INGEN som ser dem.Eller er det slik at vi voksne må få lov å drikke oss fulle uten innblanding av ungdommen!! I motsatt fall er det jo ikke nødvendig med noen aldersgrense...

Eg HÅPER de voksne i Lurøy vil tenke seg om før de stenger ungdommen ute fra "lokalet".Eg (og de fleste på min alder fra bygdenorge) har gått på fest siden eg ble konfirmert.Eg har bare artige minner fra den tiden og eg kjenner INGEN som ble alkoholikere på grunn av bygdefestene i Lurøy kommune.

LYKKE TIL UNGDOMMER - dere trenger den tilliten vi kan gi dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar