lørdag 20. juli 2013

Ho tar seg snart inn igjen ...


Det er lørdag ettermiddag.Ho har vært i dusjen.Jada - ho dusjer fordi om det er ingen som ser ho.Gode vaner fra det "normale" liv.

Dagen i dag har vært uendelig lang.Det er de fleste dager.Det er ingen stemmer å høre,bortsett fra han kongelige reporteren som har snakka heeeeele dagen om kronprinsen.Han har jo førtiårsdag må vite.Gratulerer sier ho  fra sitt beskjedne lille hjørne av stua "si".Neida - den blir aldri hennes.Det er kommunen sin.Ho betale godt for seg ho som leie den.

En dag,to dager,tre dager (osv.) uten stemmer.Uten latter.Uten en god vits.Men ho SER at folk reiser rundt i verden.Folk med campingbiler,med feriepasset klart,med hurtigruta,med venner,ektefeller,unger og ho veit ikke hva.Men ho SER det og da trenger ho sikkert ikke å oppleve det.

Det koster mye å være kronisk syk.Medisiner,legeregninger,alarm,rehab.,+ innleid hjelp for å kunne overleve.Tretten tusen i året for å kunne handle og vaske.Penger som ho ellers kunne ha brukt til den etterlengtede ferien.Men neida - hver gang ho TRUR det KAN bli noe til overs dukker det opp nye ting som skal betales.Ting som friske folk ikke engang tenker på.

Er ho sjalu på de friske? På de som reiser? På de som hører latter i sosiale lag? NEI.Ho er ikke det.Fordi det å være sjalu er en LEGNING og den legningen er ho blottet for.Men ho har behov til å snakke noen ganger.FAKTISK.Og når ho sitter alene tenker ho på hva galt ho har gjort som skulle bli så forbaska plaga...Og da er det kjekt med denne bloggen.FORDI de som ikke vil høre på,slipper.Og fordi det er ingen som avbryter og sier ho skal være glad for at ho har det så bra som ho har det.Det VET ho,men ho vil bare LEVE litt mer..

Det er sju år siden ho var ute å reiste bortsett fra x antall turer med ambulansefly,helikopter,sykebiler og drosjer.Joda - det er en opplevelse det og.Særlig når en kan sjå tilbake med en snert av humor.Men det er ikke DET ho vil oppleve.Ho vil oppleve å kunne besøke bygda ho vokste opp i,en utenlandstur  eller flere - og mye mer.Akkurat det samme som DU ønsker.Men det koster mer både i penger og planer for å kunne reise når rullestol er alfa omega.Det nytter ikke å reise til noen i et privat hjem fordi private hjem er ikke beregna på bevegelseshemma.PUNKTUM.

Ho har satt noen hverdagsproblemer på papiret nå.Fått et slags utløp for skuffelser og sinne over at ting behøver å være så vanskelig.Mens DU kanskje sitter igjen med en følelse av at ho må være selvopptatt som skriver dette.I såfall har du helt rett.Ho er det akkurat NÅ.Men ho tar seg snart inn igjen...



2 kommentarer:

  1. Jaja...e har jo akkurart skre om turen vårres med bobilen i min blogg så det bi jo litt forskjellig. Men, du veit, vi e jo alle opptatt av oss sjøl og vårres nærmaste, førr kem sku vi nu ellers vær opptatt av.. Du får nu kos deg med kronprinsen så lenge og klem fra meg

    SvarSlett
  2. Takk for det Inger.Det blir vel jul i år og :-)

    SvarSlett